Larz Kemper

Hallo, ik ben Larz Kemper en ik ben getrouwd met Marloes en heb 2 prachtige kinderen, Pepijn en Aniek. Wij wonen in Dalfsen, en prachtig dorpje vlak bij Zwolle. Ik ben documentair afscheidsfotograaf, daarnaast lever ik beeld en geluid of een livestream bij een herdenking of uitvaart op bijzondere locaties. Leuk dat je wat meer wilt weten over mij. Want ik kan me goed voorstellen dat je een fotograaf of technicus zoekt die bij jou past. 

Fotografie

Afscheidsfotografie legt herinneringen vast aan liefde, connectie en samen zijn tijdens het afscheid.

Beeld (2025)

Een presentatie op (extra) beeldschermen en/of een livestream zodat iedereen de uitvaart thuis kan meebeleven.

Geluid (2025)

Een professionele geluidsinstallaties om toespraken en (live)muziek duidelijk weer te geven tijdens de dienst.

Leuk dat je wat meer over mij wilt weten.

+

Over Larz Kemper

Vanaf 2005 heb ik gewerkt in het mooiste theater van Nederland, de Stadsgehoorzaal in Kampen. Als hoofd theatertechniek had ik de leiding over een klein technisch team en heb ik de mooiste voorstellingen gebouwd en diverse verbouwingen gecoördineerd. Het bedienen van licht, geluid en video waren dagelijkse werkzaamheden. Ook maakte ik foto’s voor het theater. Mijn kennis in de fotografie heb ik mezelf aangeleerd door veel verschillende cursussen, workshops en lezingen te volgen. Fotograferen in moeilijke lichtomstandigheden kan een uitdaging zijn, maar dat heb ik in het theater wel geleerd. Na mijn theater carrière heb ik mij gespecialiseerd tot documentair afscheidsfotograaf. De opleiding heb ik gevold bij Yvette Vlaar Afscheidsfotografie. Ik hou van zachte, natuurlijke kleuren. Ook ben ik enorm fan van mooie zachte zwart-wit foto’s. Naast fotografie, help ik met beeld, geluid en livestream voor zowel kleine als grote uitvaarten. Met mijn ervaring in de theatertechniek kan ik zorgen voor een professionele en respectvolle weergave van het afscheid, met oog voor detail en emoties.

Larz Kemper

+

Afscheidsfotografie

In 2016 werd ik voor het eerst gevraagd om foto’s te maken bij de uitvaart van Ineke haar vader. Toen kwam ik er achter dat het vastleggen van het afscheid heel dankbaar en waardevol werk is! Ik vond het bijzonder dat de nabestaanden van de overledene mij zo dichtbij laten komen bij dit intieme en emotionele moment. Ik hou van mijn werk en ik vind het prachtig om een mooie tastbare herinnering voor later te maken. Mooie foto’s van een uitvaart of een afscheidsmoment geven houvast en troost.

Naast afscheidsfotografie richt ik me ook op andere momenten van het leven. Ik vind het ook super leuk om af en toe een huwelijk documentair vast te leggen, of een portret te maken. Eigenlijk zet ik alles wel op de foto.

Hebben jullie vragen? Twijfel niet en neem gerust contact op. Als afscheidsfotograaf en uitvaartfotograaf ben ik vooral werkzaam in het oosten van het land.

koets uitvaard paard zon Larz Kemper

+

Beeld, geluid en livestream.

Ik ben een echte techniek man. In mijn pubertijd was ik elke zaterdag te vinden bij Radio Almelo. Daar is mijn passie voor het bedienen van geluid begonnen. Toen ik in 1992 naar Dalfsen verhuisde kwam ik in aanraking met Pepper & Co Theaterprodukties. Daar heb ik zowel het licht en geluid gedaan voor tientallen kindermusicals en honderden professionele theaterbuffetten. Nadat ik in 2004 de Opleiding Theatertechniek aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten had afgerond, kon ik direct aan de slag als hoofd techniek in het theater. 

Vanaf 2025 lever ik audiovisuele ondersteuning bij herdenkingen en uitvaarten. Je moet dan denken aan extra beeldschermen voor de fotopresentatie, luidsprekers en draadloze microfoons voor de toespaak of een livestream zodat de mensen thuis mee kunnen kijken. Ik ben ook in te huren als je een extra techneut nodig hebt Misschien wel niet de leukste evenementen, maar ik help de nabestaanden graag aan goed beeld en geluid.

En af en toe terug het theater in…. heel graag! Of het nu een congres of een bandje is of een andere theatervoorstelling, bel me gerust.

Stadsgehoorzaal Kampen

+

Nog even een paar steekwoorden…

2 kinderen, een lieve vrouw, theatertechniek, barbecue, klusser, broodje zalm met kruidenboter, tuinieren, appelkruimelvlaai met slagroom, cameraman, radio 538, snoep en chips, meestal zwarte kleding, sta graag in de keuken, niet ver weg op vakantie, korte broek, 24 graden, sneakers.

Ik hou ervan om mijzelf te blijven ontwikkelen. Dit doe ik door veel vakliteratuur te lezen, webinars en trainingen te volgen.

Volg mij ook op social media voor de laatste updates en nieuwtjes.

Foto van Larz Kemper
“Het is heel dankbaar, waardevol werk."

Het vastleggen van het afscheid is heel dankbaar en waardevol werk! Ik vind het bijzonder dat de nabestaanden van de overledene mij zo dichtbij laten komen bij dit intieme en emotionele moment.

+

Mijn logo.

Ik heb mijn logo zelf ontworpen. Bekijk mijn blog waarin ik uitleg geef over mijn logo en de keuzes die ik gemaakt heb.