Fotograaf bij afscheid

Afscheid en uitvaartfotografie.

Afscheid nemen van een dierbare. Helaas krijgen we er allemaal mee te maken. Als documentair afscheidsfotograaf leg ik alle waardevolle momenten van een uitvaart vast. Op gepaste afstand en soms dichtbij, discreet en respectvol, met gevoel voor sfeer en detail.

Helaas is het nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend dat er een fotograaf bij een uitvaart aanwezig is. Maar steeds vaker wordt gekozen om het afscheid respectvol vast te laten leggen. Een fotoreportage – digitaal of in een album – kun je er dan later bij pakken en bekijken hoe mooi het afscheid is geweest.

Afscheidsfotografie

Afscheidsfotografie legt herinneringen vast aan liefde, connectie en samen zijn tijdens het afscheid.

Online bekijken

Bekijk je foto's online in de digitale foto galerij. Hier kan je ook de foto's downloaden, bestellen en delen met familie.

Album + Prints

Er gaat niets boven geprinte foto’s en albums. Standaard zit er daarom ook bij een pakket een prachtig fotoalbum.

De foto’s geven een blijvende herinnering waarvoor je later dankbaar bent dat je ze hebt.

+

Fotograaf bij afscheid.

Foto’s zijn belangrijk voor mensen. Zodra iemand overleden is pakken we er vaak foto’s bij, om tetug te kijken hoe het was toen hij of zij nog in leven was. Een mooie foto wordt uitgekozen voor op of naast de kist. Er wordt een powerpoint presentatie gemaakt met foto’s van vroeger die bij de condoleance of afscheidsdienst wordt getoond. Een mooie fotoreportage biedt de mogelijkheid om later terug te kijken op de dag als je daar behoefte aan hebt. Tijdens een uitvaart worden vaak de mooie momenten uit het leven gedeeld. Dat gaat gepaard met veel emotie en liefde. Dit laten vastleggen zorgt voor blijvende herinneringen en is goud waard voor alle nabestaanden.

Veel mensen vinden het moeilijk om na een uitvaart er over te praten, met een fotoalbum wordt deze drempel verlaagd. Ik hoor vaak terug dat het fijn is om het album te laten zien aan vrienden of bekenden. Met een afscheidsalbum start je makkelijker een gesprek. Ook voor kinderen is een album fijn, als ze zelf het afscheid nog niet bewust mee maakt geeft het later een handvat om over die dag te praten.

kist dragen uitvaart heerhugowaard

+

Waarom uitvaartfotografie?

Een afscheid is vaak een van de meest emotionele en intense momenten in je leven, en een afscheidsfotograaf kan dat moment vastleggen als een waardevolle herinnering. Ik fotografeer waardevolle momenten die je zelf niet kan zin. Op de dag van het afscheid is er veel liefde te zien en te voelen. Een hand die op de kist wordt gelegd, een arm om je schouder, een glimlach die even doorbreekt bij een mooie herinnering. Het vastleggen van deze emoties en steun van vrienden en familie kan een troostende en helende ervaring zijn voor de nabestaanden.

Een fotoalbum maakt het makkelijker om met anderen over het afscheid te praten en herinneringen op te halen. Het kan veel steun geven aan nabestaanden die helaas niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn. Afscheidsfotografie kan ook heel belangrijk zijn voor kinderen. Vaak stellen zij hun rouw uit. Bij kinderen, die op het moment van afscheid nog klein zijn, kunnen uitvaartfoto’s helpen om alles beter te begrijpen. Met liefdevolle foto’s kun je makkelijker met hen praten over wat er gebeurd is en samen mooie herinneringen ophalen wanneer ze eraan toe zijn.

Ik fotografeer waardevolle momenten die je zelf niet kan zien.

Wilt u weten of ik beschikbaar ben om de crematie, begrafenis of herdenkingsdienst te fotograferen?
Bel mij of stuur mij een bericht per e-mail. Geef bij uw aanvraag de tijd en locatie van de uitvaart indien mogelijk.

+

Online foto's bekijken

Vroeger keken we onze oude foto’s terug op dia’s, of hadden we een fotorolletje laten ontwikkelen en daar maakten we zelf een fotoboek van. Tegenwoordig gaat alles digitaal en komen de foto’s uiteindelijk in ons digitale archief terecht. Je ontvangt de foto’s van mij in een online galerij, maar ook op een USB-stick. 

Je kan de foto’s veilig online bekijken, via PicTime. Dit kan op de computer, tablet of mobiele telefoon. PicTime is een online galerij waar je de foto’s kan bekijken, bestellen en in hoge resolutie kan downloaden. Deze online galerij is privé en enkel voor jullie toegankelijk met een wachtwoord. Uiteraard heb je de mogelijkheid om deze zelf te delen met familie en/of anderen. Het laten afdrukken van de foto’s door een professioneel foto vaklab behoort ook tot de mogelijkheid.

pictime galerij larz kemper

+

Slideshow van uitvaartfotografie

In PicTime staat voor jullie ook een slideshow klaar van de mooiste afbeeldingen van de begrafenis of crematie die ik tijdens het afscheid heb gemaakt. 

In vier tot tien minuten beleef je opnieuw wat er op de dag van de uitvaart of de dagen eromheen, allemaal is gebeurd. 

koets uitvaard paard zon Larz Kemper

+

Albums en prints

Wat mij betreft zijn foto’s er om bekeken te worden en dan niet met zijn allen achter een beeldscherm. Laat je foto’s afdrukken, dat kan via de online galerij. De foto’s worden dan bij mijn foto vaklab afgedrukt en rechtstreeks bij jou bezorgd.

Een afscheidsfotosalbum is van onschatbare waarde, dat is wat ik telkens hoor van mensen die dit in handen krijgen. Een album vol liefde en troost wat kan helpen bij het verwerken van het verdriet en zo haar bijdrage levert aan het rouwproces. Omdat ik het belangrijk vind dat foto’s niet alleen in een digitale lade verdwijnen, ontvang je bij mij altijd een persoonlijk door mij gemaakt kwaliteitsalbum met de nabewerkte foto’s erin verwerkt.

Denk ook eens aan een extra afscheidsalbums voor andere familieleden.

afscheidsalbum

+

Fotolijst

Het komt wel eens voor dat er met spoed een foto nodig is. Ik kan voor de regio Dalfsen vaak al op dezelfde dag een fotolijst met de foto van uw dierbare verzorgen voor bij of op de kist. 

De fotolijst heeft een mat zilverkleurige rand en is geschikt voor een foto van 20 x 30 cm. Je kunt de foto digitaal sturen naar info@larzkemper.nl. Optioneel kunnen er ook 2 lijstjes met een foto van 10×15 geleverd worden voor bij het condoleance boek. Als u de foto niet digitaal heeft, dan kan ik deze ook voor je scannen. 

Digitale bestanden van foto’s kunnen soms te groot zijn om via de mail te versturen. Dan kan je de bestanden versturen via WeTransfer.

Mand foto kist

+

Voor werkgevers

Een overleden collega. Wat geeft je nou als werkgever bij het overlijden van een medewerker? Denk eens na om de nabestaanden een prachtig fotoalbum te geven ipv een dure advertentie in de krant. Door de uitvaart vast te laten leggen door een afscheidsfotograaf, zorgt je voor een tastbare herinnering. Bespreek vooraf met de familie of er een kopie van het afscheidsalbum voor de collega’s gemaakt mag worden zodat zij ook hun rouw kunnen verwerken.

“Wat een fijne foto’s en wat een dierbare herinnering
Dank je wel”

Amber

+

End of Days

Samen de laatste herinneringen maken. Omdat het zomaar te laat kan zijn. Bij End of Days gaat het met name om krachtige portretten. Een mooie foto van iemand die zijn of haar laatste momenten nog wil vast leggen. Je komt op de foto zoals je bent, zoals iedereen je kent. Dit doen we bij je thuis in je eigen habitat of op een bijzondere locatie. Een serie foto’s op jullie favoriete plek kan natuurlijk ook. 

Ik kom ongeveer 1,5 uur fotograferen. In mijn studio bewerk ik de foto’s naar mijn gevoel, dit kan zijn in kleur of zwart-wit. De foto’s moeten oprecht en puur zijn. Geposeerd, maar niet te gemaakt. Stel het niet uit want voor je het weet is het te laat.

end of days

Geïnteresseerd in een afscheidsreportage?

+

Tarieven.

Je overweegt een afscheidsfotograaf en wilt natuurlijk weten wat de tarieven zijn.

Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele parkeer en reiskosten (€ 0,55 per km). 

Basis Pakket
€695

- Tot 4 uur fotografie
- Selecteren en optimaliseren foto's
- Persoonlijke online galerij
- Slideshow met de mooiste foto's
- Zonder album

Standaard Pakket
€985

- Tot 4 uur fotografie
- Selecteren en optimaliseren foto's
- Persoonlijke online galerij
- Slideshow met de mooiste foto's
- Herinneringsalbum 25x25 - 40 pagina's

Luxe Pakket
€1495

- Tot 4-7 uur fotografie
- Selecteren en optimaliseren foto's
- Persoonlijke online galerij
- Slideshow met de mooiste foto's
- Herinneringsalbum 25x25 - 50 pagina's

Upgrade:

Album 30×30 = +€125,-
Extra spread (dubbele pagina) +€20,-
Nabestaandenpakket 3 albums (1 album 30×30 cm en 2 identieke albums van 25×25 cm) +350,-

+

FAQ

Nee, eigenlijk niet. Als een fotograaf bij een uitvaart weet ik zeer discreet en met veel respect aanwezig te zijn bij alle intieme momenten die bij een afscheid horen. Ik ga op in de mensen. Op belangrijke momenten (b.v. tijdens rituelen bij de overledene zoals het leggen van bloemen of aansteken van kaarsen) kom ik graag dichtbij en sta niet verscholen achter een plant of paal. 

Redenen om te kiezen voor afscheidsfotografie bij een begrafenis, crematie of ander afscheid:

  • Het geeft kinderen een mogelijkheid om de herinnering levend te houden.
  • Het afscheid beleef je soms in een roes en de foto’s geven een tastbare herinnering.
  • Het helpt bij het rouwproces.
  • De sfeer van de dag wordt vertaald naar sprekende beelden. Afbeeldingen van momenten die je zelf misschien niet hebt kunnen beleven.
  • Een afscheidsalbum geeft een mogelijkheid om over het afscheid te praten.
  • Een blijvende herinnering aan een laatste afscheid delen met mensen die niet aanwezig konden zijn. 
  • Een fotoalbum van de uitvaart is een verhaal dat je kunt doorgeven, het zijn herinneringen voor de volgende generatie.

Een afscheidsreportage is eigenlijk onbetaalbaar en niet in geld uit te drukken, want achteraf blijken deze foto’s van onschatbare waarde. Een mooi vormgegeven album is meer waard dan je vooraf kon bedenken en weegt niet op tegen de kosten.

Mijn eerste pakket begint vanaf €695 en is gebaseerd op 4 uur fotografie. Extra uren fotografie of fotografie op een andere dag als de dag van het afscheid zijn mogelijk in overleg á € 195 per uur. Kies je geen pakket dan zijn de losse uren fotografie (zonder album) het eerste uur €250, daarna €97,50 per 30 minuten.

Ja, maar het kan zijn dat de kist al gesloten is als ik jullie voor het eerst ontmoet (de dag van het afscheid).

Als jullie dat willen kan ik de laatste verzorging voor jullie vastleggen. Ik leg vast hoe jullie de overledene liefdevol verzorgen, wassen en aankleden.

Vaak is de overledene het mooist op de 2e/3e dag na overlijden. Het lichaam komt een beetje tot rust. Als je het fijn vindt kan ik dan even langs komen om wat foto’s te maken. Vaak is dat van de handen en van de opbaring zoals die op dat moment is. 

Wanneer de kist wordt gesloten is altijd afhankelijk van de situatie en hoe de overledene het doet. Soms gebeurt dat op de dag van het afscheid zelf maar mocht dit eerder zijn en wil je graag foto’s van het sluiten van de kist, kun je me natuurlijk altijd bellen!

Naast het fotograferen van de laatste verzorging en de opbaring is het vastleggen van de condoleance ook mogelijk. Het gaat dan enkel om wat sfeerbeelden. Als afscheidsfotograaf weet ik iedereen op een prettige manier vast te leggen tijdens het condoleancemoment zodat de belangstellenden zich niet ongemakkelijk voelen.

Standaard zet ik de sprekers op de foto. Mijn doel is ook alle aanwezigen op de foto te zetten zodat de familie later kan zien wie er allemaal aanwezig waren. Ik zet ook alle bloemstukken op de foto, mooie rituelen, de laatste keer uit huis dragen, een erehaag en een laatste groet. Alle belangrijke en mooie momenten leg ik voor jullie vast.

Hoi Larz, ik heb de foto's gezien van de uitvaart van Opa. Maar wat een ontzettend mooie foto's! Wat heb je dat onwijs mooi gedaan zeg. Bedankt voor de blijvende herinnering.

Tessa